Happy New Year 2011

Ytterligare ett år har svischat förbi...
Nu ser jag fram emot ett förhoppningsvis alldeles fantastiskt 2011!

SKÅL & GOTT NYTT ÅR!!

Kram
/Ali

Me like... me want...

Tråkigt nog har julen redan passerat, men om nu någon känner att jag blev lite bortglömd när klapparna inhandlades så...  

Kram!

/Ali


Dagen efter dopparedagen

Gårdagen var både stressig + lugn och trivsam, för i vanlig ordning har jag varit en tidsoptimist och skjutit på klappinslagning och diverse mattillverkning.
Mitt på dagen var jag och skottade fram lyktor och sten på pappas grav som var helt översnöad efter senaste tidens snöfall. Det var kallt men ändå härligt ute. Jag har blivit förkyld så det kanske inte var bästa sysslan, men men... jag ville tända lyktorna på julafton.

Själva julaftonskvällen firades hos min farbror och hans fru som hade dukat upp ett härligt julbord med massor av god mat. Tack och lov liknade deras julbord inte någon av bilderna här nedanför, fniss...
  
 

Tydligen har jag varit lite snäll under året också för jag fick flera fina julklappar! :-)

Nu ska jag ägna resten av denna ovanligt korta julhelg åt att vila mig frisk från förkylningen som hoppade på mig för några dagar sen. Har bl a fått två böcker i julklapp så jag ska bädda ner mig i soffan och läsa och kanske låta en och annan chokladpralin slinka ner... :-)

Kram!

/Ali


God Jul!!

Önskar alla fina vänner en riktigt härlig jul!
Eftersom det tydligen ska bli ganska kallt så hoppas jag att ni får vara inne i värmen och mysa med nära och kära!Julkram från mig!

/Ali


7...

...dagar kvar till julafton. Sju!? Jag väntar fortfarande på den s.k. julstämningen. Var är den? Hur känns den? Bäst att ta lite mer glögg så kanske den dyker upp...

I morgon är det dags för "lilla jul" med Jenny o Co. Eftersom vi inte firar jul tillsammans så brukar vi träffas några dagar innan jul. Vi äter och dricker gott, dock ej julmat, och umgås. Stående inslag sedan några år är att vi spelar Julspelet. Alla deltagare har med sig ett förutbestämt antal julklappar som man slår tärning om, två lika tärningar gör att man får ta en julklapp. Man öppnar sen de paket man lyckats få och därefter startar rond 2. Då slår man tärning igen men nu får man ta någon av de andra deltagarnas grejer! Det är löjligt roligt!!

Mitt bidrag till morgondagens middag är desserten, och jag har inte riktigt bestämt mig, men tror det blir någon variant på pannacotta. Det känns lite vanligt, men är ju faktiskt rätt gott och dessutom otroligt enkelt att göra.

Ha en härlig helg!

Kram
/Ali


Kors i taket...

... ett inlägg från mig!! Jag har ju fått en del små "gliringar" om att det är dags, och när man minst anar det så...

Det borde kanske bli ett låååångt inlägg med en resumé över de senaste 6 månaderna, men som alla vet har jag ju sååå fasligt dåligt minne, så det går ju inte... :-o  Fast några veckor bakåt minns jag iaf och då var jag på Pysslarnas julträff då vi förutom scrappade blev bjudna på julmat. Det var en supertrevlig helg och jag fick ihop några julkort och en LO.
Igår bjöd mamma mig och Jenny på middag. Hon hade slagit på stort och bokat bord på Cook´s Krog vilket var mitt andra besök där någonsin. Vi hade en jättemysig kväll med supergod mat. Det är kul att förgylla även vardagkvällar och inte alltid spara det roliga till fredag/lördag.

En till grej måste jag berätta innan jag avslutar... I höstas slog jag äntligen till och beställde inglasning av min balkong! Yeay!! Det blev klart precis i månadsskiftet sep/okt så jag har inte riktigt hunnit nyttja den så mycket ännu, men jag är iaf jättenöjd.

Före (den övre balkongen är min):


Efter:  :-)


Jag ska försöka återkomma innan det gått ytterligare sex månader, men för denna gång blir det inte mer... :-)

Kram
/Ali

Adventskalender


RSS 2.0