Hur lång tid är en evighet?

Nu har mitt dåliga samvete tagit över och placerat mig framför datorn. Har fått några små påpekande att det är dags med lite aktivitet på bloggen, och det är ju bara att hålla med…

Det känns verkligen som om det är en evighet sedan jag skrev nå´t ordentligt här, fast hur lång tid är egentligen en evighet? Det kanske bara har gått en liten fjuttstund.
Anyway… jag nöjer mig med att säga att det har gått MYCKET längre tid än det borde…

Nu ska jag iaf försöka bjuda på ett kraftigt nerkortat sammandrag av min sommar.

Börjar med bilder på två LO´s och två kort som jag gjort under sommaren. Hade tänkt visa fler kort, men jag har tydligen glömt att fota dem innan jag gav bort dem...:Under  semestern var jag mest i stugan där det även i år stod målning på schemat. Jag började byta fasad förra sommaren och fortsatte med det i år då det var dags för den längsta väggen att få nya ”kläder” som sen skulle målas. Min farbror har hjälpt mig med allt snickrande, han är otroligt snäll och hjälpsam och jag är så himla tacksam för allt han gör åt mig. Invändigt var det meningen att jag skulle måla betydligt mer än jag gjorde, men det blev bara ett av taken som målades vitt.
     
(Klicka för större bilder)


Några middagsbesök har det blivit på Färjan också, men tyvärr följde kameran bara med en av gångerna och då blev det typiskt nog mest suddiga bilder, haha (fotografens fel??), men en vettig blev det i alla fall på två glada solbrända bruttor, syster J och vännen V:


Redan innan sommaren hade jag bestämt att i alla fall en utflykt skulle vara till Rävastens Café i Vändträsk och det är jag glad för. Det var supermysigt där – en riktig liten idyll som jag varmt kan rekommendera. Det är visserligen några mil (ca 5 kanske?) från Luleå, men det var värt resan. Nu har det ju hunnit bli höst men dom har fortfarande öppet, men bara på helgerna.
 

Sen har jag under sommarn besökt Stadsvikens VC ett antal gånger (tappat räkningen) då dom tagit prover efter prover eftersom det vid ett tidigare besök för nå´t helt annat visade sig att jag hade för lågt blodvärde och kraftig järnbrist. Aha!! Det är alltså därför jag har varit så in i döden trött SÅÅÅ VÄLDIGT LÄNGE!!

Läkaren har verkligen kollat upp alla tänkbara anledningar till detta, men hittade inte någon egentlig orsak. Jag fick tom göra gastroskopi!! För er som inte vet vad det är kan jag berätta att man får svälja en lååång slang med en lampa och kamera längst fram. Läkaren tar en titt inuti magsäcken och fortsätter sen rundturen en bit in i tolvfingertarmen där han även tar prover. Det är VERKLIGEN ingen trevlig upplevelse, men det hela är över på ca två minuter. Man ligger och hulkar nästan hela tiden och tårarna sprutar, men det gör inte direkt ont utan är bara obehagligt som sa--n.

Hur som helst, efter dubbla doser järn i ca 3 månader verkar nu både blodvärde och järnhalt ligga på normal nivå!

 

Nu avslutar jag med att bjuda på några fler bilder från i somras i en salig blandning:

          


Nu ska jag verkligen försöka se till att det inte blir så länge mellan gångerna...
Tack till er som tittar in här, lämna gärna en kommentar också så blir jag sååå glad!

Kramis

/Ali

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anna E

Tjena Anneligumman!Jag kikar in här med jämna mellanrum. Fina grejjer du gör och villka fina kort du tar!

Jag kommer upp till L-å nu på mån-fre. Om du har tid o lust, slå mig en signal på mobben så kanske vi kan dejta någon kväll över en fika?

Kram

Anna

2009-10-21 @ 14:08:05
URL: http://kanelanna.blogspot.com
Postat av: Eivor / Ejja

Roligt att se sommarbilder! Längtar tillbaka....

Du har fått jättefint i stugan, hoppas att jag nästa sommar kan få se den "live". Måste styra upp ngt.

Du har gjort så fina alster, du är så duktig!Stor kram!

2009-10-21 @ 14:23:44
URL: http://eivor.blogg.se/
Postat av: Maria i Råneå

Heja heja Ali. Bra att du kom igång med skrivandet igen. Jag tycker att du kan skylla på järnbristen, för är man trött så orkar man ju inte blogga, så är det bara! ;-)

Men nu när du inte kan skylla på den så är det bara att blogga på. Som sagt heja, heja, jag kikar in då och då.Kramar från Råneå

2009-10-22 @ 19:26:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0